RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кабмін направив в Раду новий законопроєкт про мобілізацію

Кабмін затвердив новий законопроект про мобілізацію і віддав на розгляд Верховній Раді.

Про те, що новий законопроект вже подано в Раду, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Читайте також: "Зливали" дані про місця видачі повісток: на Черкащині затримали трьох чоловіків

За його словами, тексту законопроєкту ще немає. Однак, як розповідають народні обранці, суспільство має бути готовим до того, що оновлений закон буде непопулярним, але максимально справедливим.

Народний депутата Ярослав Железняк звернув увагу, що назва цього нового законопроєкту про мобілізацію відрізняється від минулої урядової версії #10378, яку Кабмін відкликав.

"Тому це означає, що зареєструють (новий законопроєкт - "Апостроф") під новим номером і піде 14 днів на подання альтернативних законів", - пояснив нардеп.

В той же час, народний депутат Сергій Нагорняк розповів в інтерв'ю виданню "Телеграф", яким має бути, на його думку, новий закон про мобілізацію.

Попри те, що тема мобілізації зараз є найболючішою для суспільства, її все одно потрібно вирішувати. Причому якомога швидше, каже нардеп. Адже на фронті елементарно не вистачає бійців, щоб закрити всі "гарячі точки". А черг із добровольців, як це було в перші місяці війни, вже давно не видно. Свіже поповнення вкрай необхідне фронту - хоча би для того, щоб тримати оборону і не дати ворогові просунутися далі вглиб нашої території.

"На жаль, хороших рішень у нас не залишилось. Ми маємо переступити етап заколисування людей, який був на початку вторгнення і створив ілюзію швидкої перемоги… Наразі з поганих рішень намагаються обрати найкраще, яке може бути сприйняте суспільством. Повторюсь, на жаль, хороших рішень вже не залишилось", - попередив законотворець.

Раніше ми розповідали, скільки чоловіків призовного віку "залягли на дно", щоб уникнути мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: що зміниться з 1 лютого і кого можуть призвати першочергово

Мобілізація в Україні: чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого

Скільки військовозобов’язаних може підготувати Україна: генерал назвав цифру