RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Напрямок має значення: водіям розповіли, як краще паркувати авто взимку

Багато водії паркують взимку на ніч свої автівки просто неба, щоби зранку машина була "під рукою". Однак, залишаючи своє авто надворі у холодну пору, більшість не задумується над тим, як його правильно розташувати. А між іншим, напрямок має неабияке значення.

Про це пише "Апостроф".

Більшість водіїв, паркуючи на ніч біля дому свою "ластівку", не задумуються, як ліпше її поставити. Та, як з'ясувалося напрямок, в якому "дивиться" лобове скло автомобіля має значення. Авто рекомендують ставити "лицем" на схід. Це стосується саме зимового паркування, коли надворі мінусова температура.

Читайте також: Можете загубити двигун: чого не варто робити з авто в морози

Усім водіям знайома проблема, коли на ранок лобове скло вкривається шаром криги, який буває важко видалити. Водночас в автомобілі, який був з вечора поставлений лобовим склом на схід, зазвичай "масштаби катастрофи" значно менші. Це пов'язано з тим, що сонце сходить зі сходу. І хоч би яким воно скупим не було у зимову пору, а все ж перші ранкові промені падають на замерзле скло і розтоплюють лід.

На жаль, цей лайфхак не працює для тих водіїв, які змушені вирушати в дорогу ще до сходу сонця. А от для тих, хто любить поспати і може собі це дозволити, така порада дуже слушна.

Раніше ми розповідали, які речі мають бути в автомобілі на випадок, якщо доведеться вибиратись зі снігового полону.

  • Вас також може зацікавити:

Як уникнути замерзання лобового скла: популярна помилка серед водіїв

Чому ламається каталізатор на авто: водіям назвали причини і озвучили поради

Будьте уважні і обережні: водіїв попередили про небезпеку на дорогах в лютому