RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму: фото військовослужбовиць

Військовослужбовиці Збройних Сил України вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Про це інформують в Міноборони.

Читайте: Воїтельки та войовниці: як правильно українською називати жінок-військових

Зазначається, що у нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації.

Костюми виготовляються у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: ІІ та ІІІ.

Моделі, разом із громадськими організаціями та українськими виробниками, розробляв відповідний підрозділ ЗСУ. Форма вже проходила військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

Як наголосила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова, над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей.

"Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. Із них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі", - зазначила представниця оборонного відомства, додавши, що завдання МОУ – створити гідні умови для служби.

Повідомляється, що до ДП МОУ "Агенція оборонних закупівель" надано заявку на придбання у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни.

У січні були оголошені тендери на закупівлю цих товарів.

Окрім того, 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.

Нагадаємо, раніше Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв назвав кількість жінок, які зараз служать в армії.

  • Вас може зацікавити:

Відома українка запропонувала створити жіночий підрозділ: у ЗСУ дали відповідь

Створення жіночого бойового підрозділу в Україні: у ЗСУ відповіли на ідею

Виклик війні: волонтерки та військовослужбовиці ЗСУ знялися для календаря на 2024 рік від Playboy