RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Всіх інвалідів після 24 лютого хочуть відправити на перевірку: кого це не торкнеться

Норми нового законопроєкту про мобілізацію, який уряд запропонував ухвалити Верховній Раді, торкнуться осіб, які мають інвалідність.

Про це йдеться у проєкті закону №10449, зареєстрованому у парламенті.

Читайте також: Призов студентів та аспірантів: що пропонують в оновленому законопроєкт

Так, у разі ухвалення документа, всім громадянам з інвалідністю другої та третьої груп, що отримали відповідний статус після 24 лютого 2022 року, доведеться пройти новий медичний огляд.

Виняток зроблять для тих, хто має очевидну інвалідність - якщо відсутня кінцівка внаслідок її ампутації, а також для тих, хто отримав інвалідність під час захисту Вітчизни.

Також у положеннях законопроєкту визначена необхідність повторного медичного обстеження громадян України, яких визнали обмежено придатними до військової служби до набрання чинності закону.


Уряд вніс до парламенту оновлений законопроєкт, що, зокрема, передбачає зміни у мобілізації у вигляді призову із 25 років та низки обмежень для ухилянтів, 30 січня 2024 року. За проєкт закону повинна ще проголосувати Верховна Рада.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого.

  • Вас також може зацікавити:

"Втік – не маєш права голосу": екскомандир 47 бригади різко висловився щодо ухилянтів

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні