RU  UA

"Втрати для них неважливі": військовий експерт про тактику російських штурмів на Донбасі

Російська армія на Донбасі починає широко застосовувати тактику, яку відшліфувала, штурмуючи Бахмут та Мар'їнку, намагаючись витіснити українські підрозділи без застосування техніки, тому мають дуже високі втрати.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

Читайте також: Танкісти ЗСУ нищать ворога всюди, де можна: кадри

За його словами, відновити техніку і, найголовніше, особовий склад, який зможе керувати цією технікою, складно.

"Тому вони кидають так звані штурмові підрозділи на наші позиції, маючи на меті мінімум дві цілі: в ідеалі видавити наші підрозділи з цих позицій, але загалом – з’ясувати нашу вогневу міць, наші вогневі позиції для того, що потім уразити їх артилерією. Якщо вони починають виконувати другу частину, то часто-густо буває так: артилерія і міномети противника накривають і наш передній край разом з тими штурмовими групами, які противник туди кидає. І з цим пов’язана велика кількість втрат", - йдеться у повідомленні.

Окупанти втрачають техніку, через це дуже обережно її використовують. ЗСУ намагаються компенсувати нестачу артилерійських снарядів великою кількістю FPV-дронів, і це серйозно дошкуляє противнику. Тому він більше намагається зберегти техніку, а не особовий склад, і кидає в бій цілі підрозділи.

"Тому ми і спостерігаємо таку інтенсивність бойових дій. Навіть більше – розуміючи, що вони дуже сильно відстають від графіка, ми можемо припустити, що така тенденція бойових дій буде продовжуватися як мінімум до кінця цієї декади, і, мабуть, пізніше противник так саме продовжить їх, тому що в них стоїть задача досягти будь-якого результату. І поки вони граються в цю задачу, втрати противника не будуть мати для нього ніякого значення", - наголосив Сергій Грабський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Вашингтоні гадають, як забезпечити Україну високотехнологічним обладнанням для переваги на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила ракетами по готелю в Харкові: поранено понад 10 людей, фото і відео

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку