RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

На передовій знову "гаряче": останні новини та оновлені втрати армії Росії

Російські війська продовжують спроби оточити Авдіївку, наступають на Куп'янському, Бахмутському, Мар'їнському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямах. Водночас, Сили оборони України утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та завдають втрат окупантам у живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

"Протягом минулої доби відбулося 63 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних удари, один з яких керованою авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограду Донецької області. Також окупанти завдали 85 авіаційних ударів, здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”, - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку відбито 5 атак ворога біля Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі українські воїни відбили атаку окупантів у районі Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямі Силами оборони відбито атаку противника біля Кліщіївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони минулої доби відбили 16 ворожих атак у районі Авдіївки та ще 6 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі українські воїни продовжують стримувати супротивника неподалік Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 11 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку супротивника на південь від Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку окупантів у районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямі Сили оборони продовжують утримання позицій на лівому березі Дніпра та відображення штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби противник здійснив 14 безуспішних штурмових дій.

Водночас, українські воїни завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

"Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 1 зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 4 артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника. Також минулої доби силами ГУР МО України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів ЧФ РФ", - додали в пресслужбі.

Також повідомляється, що загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.02.24 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 387060 (+830) осіб,
  • танків - 6331 (+9),
  • бойових броньованих машин - 11792 (+19),
  • артилерійських систем - 9274 (+46),
  • РСЗВ - 978 (+2),
  • засоби ППО - 663 (+0),
  • літаків - 332 (+0),
  • гелікоптерів - 324 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 7146 (+5),
  • крилаті ракети - 1847 (+0),
  • кораблі - 24 (+1),
  • підводні човни -1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 12316 (+49),
  • спеціальна техніка - 1470 (+8).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні