RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Іменини і свята 3 лютого: головні прикмети та заборони в цей день

3 лютого 2024 року - субота. У цей день відзначають День жінки-лікаря, а віряни вшановують пам'ять святих Симеона і Анни.

"Апостроф" розповідає всі подробиці про свята, іменини та прикмети 3 лютого.

Читайте також: Будуть опади, але без морозів: прогноз погоди на вихідні 3-4 лютого.

Іменини

3 лютого святкують іменини: Роман, Семен, Влас, Тимофій, Гаврило, Дмитро, Клавдій, Ганна (Анна). Такими іменами можна назвати дитину, яка народилася в цей день.

Також людина, народжена 3 лютого, матиме свій талісман - бірюзу. Здавна вірили, що цей мінерал позитивно впливає на психічне здоров'я людини.

3 лютого народилися:

  • 1951 рік - український письменник В'ячеслав Медвідь;
  • 1974 рік - український телеведучий, журналіст і продюсер Ігор Пелих;
  • 1979 рік - митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Свята

3 лютого в церковному календарі - день пам’яті святих Симеона і Анни. Вони вважаються останніми пророками Старого Завіту та є уособленням всього ізраїльського народу, який чекав на спасіння та Сина Божого. Вони через 40 днів після народження Ісуса Христа взяли його до храму, признавши в немовляті Месію.

Цього дня в Україні та світі святкують День жінки-лікаря. Свято створили 2016 року на честь Дня народження видатної Елізабет Блеквелл, яка першою серед американських жінок здобула медичну освіту.

Також 3 лютого святкують Всесвітній день вільного кохання - неофіційне свято, яке зародилося в Німеччині.

А ще відзначають Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою, головною метою якого є виховування культури спілкування серед дітей і зменшення використання ненормативної лексики серед дорослих.

3 лютого відзначають Міжнародний день золотистого ретривера. Свято заснувала Крістен Шройер 2012 року на згадку про свого золотистого ретривера Квінсі. Саме 3 лютого народився її улюбленець.

Народні прикмети та традиції

У народі вважається, що 3 лютого не дозволяється брати в борг і давати комусь гроші. Також не варто носити речі чорного кольору - таким чином можна накликати на себе неприємності. Окрім цього, заборонено лаятися та сваритися.

Наші предки вірили, що якщо в цей день голосно цвірінькають горобці, треба чекати на швидкий прихід весни. А якщо все ще лежить багато снігу - літо буде дощовим. У печі слабка тяга - до тепла, а ось сильна вказує на холодну погоду. Шумить ліс - буде відлига, тріщить - чекати на затяжні морози.

Раніше "Апостроф" писав, кого й коли вітати за новим і старим календарем у лютому 2024 року.

  • Вас також можуть зацікавити:

Лютий ще здивує: в Укргідрометцентрі розповіли, яким буде останній місяць зими

Амур вже готує стріли: хто зі знаків Зодіаку зустріне у лютому кохання

Запам’ятайте ці дати: які найвдаліші дні у лютому для кожного знаку Зодіаку