RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україну йде аномальне потепління: прогноз синоптика на тиждень

Синоптики прогнозують в Україні протягом наступного тижня, 5-11 лютого, нестійку теплу, навіть весняну погоду. Але майже щодня очікуються дощі з мокрим снігом та сильний вітер на початку тижня.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua.

Читайте також: Лютий буде примхливим: яка погода чекає на українців в останній місяць зими

За його словами, температурне тло на території України очікується аномально високим.

"У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня. Крім того, практично щодня атмосферні фронти і циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На початку тижня також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 м/с", - написав метеоролог.

Понеділок, 5 лютого

У більшості областей будуть дощі з мокрим снігом. Вранці та вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0...+5°С, вдень +3...+8°С; на півдні та в окупованому Криму вночі +2…+7°С, вдень +7…+12°С.

Вівторок, 6 лютого

Синоптик прогнозує невеликий сніг, мокрий сніг, на заході та півдні помірні дощі. На півночі та сході - ожеледиця. Місцями пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі -2...+3°С, а вдень 0...+5 °С. На заході та півдні +2…+7°С, вдень +6…+11°С, в Одеській області +11…+16°С.

Середа, 7 лютого

У ніч на 7 лютого у центральних, північних та східних регіонах, а вдень у північних та західних - дощ та мокрий сніг. Вранці та вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Вночі очікується +2...+7 градусів, на півночі Лівобережжя -4...+1 градус, вдень +6…+11 градусів, у південній половині +11…+16 градусів.

Четвер, 8 лютого

По Україні, крім півдня, пройдуть сніг, мокрий сніг, місцями дощ та ожеледиця. Протягом доби очікується 0…+5 градусів, на півдні та сході +2…+7 градусів.

П'ятниця, 9 лютого

У ніч на 9 лютого на заході та півдні, вдень на більшій території країни прогнозується сніг, мокрий сніг, місцями дощ, а також подекуди туман. Вночі очікується -3...+2°С, вдень на півночі та сході -1...+4°С, на решті території +3...+8°С, у південній половині та на Прикарпатті +10...+15°С.

Субота, 10 лютого

На півночі та сході буде невеликий сніг, дощ, місцями ожеледь. Вночі очікується +2...+7 градусів, на півночі Лівобережжя -3...+2 градуси, вдень +5…+10 градусів, у західних, центральних та південних областях +12…+17 градусів.

Неділя, 11 лютого

Опадів не очікується. Вночі прогнозується +3…+8 градусів, а вдень +9…+14 градусів. На Прикарпатті, Одещині та в окупованому Криму місцями +15…+20 градусів.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли, яким буде останній місяць зими.

  • Вас може зацікавити:

У лютому в Україні можлива аномальна погода: потеплішає до +20

До України зазирне весна: прогноз і карти погоди найближчими днями

Прогноз обнадійливий: київський бабак Вікентій прокинувся раніше часу, фото