RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Масштабна атака дронами та важкі бої: останні дані від Генштабу ЗСУ

Станом на 10 лютого, 717-й день повномасштабного російського вторгнення, на фронті в Україні відбулось 111 боїв. ЗСУ продовжують активно відбивати атаки окупантів на позиціях. Водночас українські сили ППО збили 23 "шахеди" з 31, які атакували Одещину та Харківщину.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

"Загалом ворог завдав 73 авіаційних удари, здійснив 76 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

Крім того, росіяни атакували 31 ударним дроном типу "Shahed-136/131" Одеську та Харківську області з Балаклави та мису Чауда окупованого Криму та Курської області Росії.

"До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи знищено 23 "шахеди" у межах Одеської та Харківської областей", - повідомили Повітряні Сили ЗСУ на своєму каналі у Telegram.

Фото: t.me/kpszsu

Ворожих авіаційних ударів зазнали такі українські населені пункти:

  • Леонівка Чернігівщини;
  • Юнаківка, Яблунівка, Кіндратівка Сумщини;
  • Степова Новоселівка, Котлярівка, Піщане, Березники, Нестерне Харківщини;
  • Білогорівка Луганщини;
  • Терни, Новомихайлівка, Вугледар Донеччини;
  • Роботине Запорізької області;
  • Червоний Маяк, Кринки, Берислав Херсонщини.

Водночас під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії для недопущення перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки та продовжують заміновувати територію вздовж держкордону у Бєлгородській області РФ.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 11 атак окупантів в районі Синьківки та Іванівки Харківщини.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 14 атак ворога біля Білогорівки Луганщини та Тернів, Ямполівки Донеччини.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 22 атаки противника в районі Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати загарбників, які намагаються захопити Авдіївку, завдаючи окупантам значних втрат. Зокрема, ЗСУ протягом 9 лютого відбили 21 ворожу атаку неподалік Новобахмутівки, Авдіївки та ще 12 атак в районі Первомайського, Невельського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки та Новомихайлівки Донеччини, де відбито 19 атак.

На Шахтарському напрямку українські військові відбили дві атаки противника південніше Золотої Ниви Донеччини та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку бійці ЗСУ відбили три атаки російської армії західніше Новопокровки, Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські захисники продовжують утримувати позиції та відбивати ворожі штурми. Незважаючи на значні втрати, російські загарбники не полишають спроб вибити підрозділи Сил оборони України із займаних позицій. Протягом минулої доби ворог здійснив чотири безуспішні штурмові дії.

"Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника", - уточнив Генштаб у своєму зведенні.

Крім того, українські підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох пунктах управління та двох складах боєприпасів рашистів.

Нагадаємо, внаслідок російської атаки "шахедами" на Харків у ніч на 10 лютого загинули семеро людей, у тому числі троє дітей: 7, 4 років та немовля, а також згоріло багато будинків.

  • Вас може зацікавити:

У Генштабі ЗСУ новий начальник: хто він і ким був раніше

Бригадні генерали та полковники: біографії військових, які можуть увійти до команди Сирського

Перед нами стоять нові завдання: перша заява Сирського на посаді головнокомандувача ЗСУ