RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вручення повісток у громадському транспорті: чи є законними дії ТЦК

Українське законодавство чітко визначає місця вручення повісток військовозобов'язаним громадянам, серед яких й "громадські місця".

Про це "Вечірньому Києву" розповів заступник начальника — начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного у м. Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Новосядлий.

Читайте: В Україні подовжили воєнний стан і мобілізацію: Зеленський підписав закони

"Законодавством не визначено конкретно місця вручення повістки. Заходи з оповіщення населення здійснюються і за домашніми адресами, за місцем роботи (є відповідні обов’язки у керівників підприємств, установ та організацій стосовно виконання цих заходів), та й будь-де", - зазначив представник ТЦК.

Тобто людину можуть зупинити у громадському місці, перевірити дані, й, за потреби, вручити повістку.

"Потрібно зрозуміти, що у нас країна у воєнному стані. Серед нас може ходити хто завгодно і з будь-якими намірами. Ми ж бачимо звіти СБУ, що затримали навідника, корегувальника, якогось інформатора. Вони серед нас, у цивільному одязі. Тому перевірка правоохоронними органами — це норма, тому що насамперед це питання безпеки. Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків", - розповів Володимир Новосядлий.

Раніше ми писали, скільки можна мобілізувати чоловіків без загрози економіці.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Читайте також:

Зеленський пообіцяв новий порядок бронювання працівників для бізнесу: "або воюєш, або працюєш"

Мобілізація студентів-аспірантів завдасть серйозного удару по науці - експерти

36 місяців служби - під питанням: у Раді назвали ключову проблему законопроєкту про мобілізацію