RU  UA

F-16 пришвидшать процес потоплення: полковник оцінив перспективи Чорноморського флоту РФ

Якщо ГУР продовжить діяти у такому ж режимі, що й зараз, то у росіян у Чорному морі до кінця року залишиться близько двох десятків кораблів.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Читайте також: Таких кораблів у Росії дуже мало: у ВМС України оцінили затоплення "Цезаря Кунікова"

Він зауважив, що в нинішніх умовах військово-технічного розвитку Чорне море може бути занадто маленьким для того, щоб у ньому утримувати повноцінний флот, який може бути потоплений сучасними засобами.

"Як мінімум, є десяток засобів і механізмів, за допомогою яких у такому маленькому водному просторі можна затопити будь-який флот – морські дрони, звичайні БПЛА або підводні дрони, берегові ракетні комплекси, авіація, тощо", – зауважив Світан.

Він згадав, як вчора, 14 лютого, ГУР МО спільно зі Збройними Силами України потопили великий десантний корабель "Цезар Куніков", наголосивши:

"Якщо ще й СБУ докладеться, яке також бере участь в атаках на морські об'єкти окупантів, вони своїми "Морськими малюками" і "Мамаями" доб'ють те, що залишиться від попередніх ударів".

Військовий експерт також згадав про F-16, зауваживши, що їх передача може значно пришвидшити цей процес: "... російський флот потоплять за тиждень".

"Росіянам уже зараз слід виходити з того, що з такими перспективами Чорноморського флоту в них уже фактично немає. Якщо зараз вони думають, куди б перебазувати свій основний флот, то до кінця року цю проблему для них буде вирішено - перебазувати вже не буде чого", – наголосив Світан.

Раніше ми вже показували статистику знищених великих десантних російських кораблів.

  • Вас також може зацікавити:

"Цезар Куніков" затонув менш ніж за дві години: нові подробиці знищення російського корабля

Вагнеровці розпалюють війну та тероризм у Судані – що розповіли в ООН

Чи загрожує українській ППО "снарядний голод": полковник дав важливе пояснення