RU  UA

Баланс втрат - 1 до 7: експерт про поточну ситуацію в Авдіївці

Станом на 16 лютого російські військові продовжують активний наступ на Авдіївському напрямку. Однак втрати противника у сім разів більші.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте також: Після місяців "пекла": офіційна заява командування про відхід на околиці Авдіївки

Він зазначив, що українським силам протидіють не лише підрозділи 1-го армійського корпусу, сформованого з мешканців Донеччини, але й численні російські частини. Також є інформація, що в Авдіївку планують передислоковувати 90-ту танкову дивізію. Загалом в штурмі міста беруть участь 55-60 тисяч живої сили.

"Росіяни намагаються заходити в місто через приватний сектор на півдні. Місто майже розрізане навпіл. Два основних пункти опору - Коксохім на півночі і на заході - 9 квартал. Через Коксохім іде траса на Авдіївку, а через 9 квартал - декілька ґрунтових доріг. І по цих дорогах в разі потреби будуть виводитися наші підрозділи", - пояснив оглядач.

Російській армії вдається просуватися саме завдяки тотальній перевазі в людському ресурсі, а також через недостатню кількість у ЗСУ боєприпасів. Фактично українці на полі бою воюють без артилерії, тоді як росіяни зосередили там все можливе. Також в української сторони немає можливості протидіяти тактичній авіації, що дає росіянам можливість масово використовувати керовані авіаційні бомби (КАБ).

"Днями було зареєстровано рекорд - 130 КАБ на добу, причому більшість з них - в Авдіївці. Баланс втрат - 1 до 5-7 у росіян. Росіяни там планують наступ на півдні, але, скоріше за все, не зможуть розпочати його до виборів Путіна. Тому вони концентруватимуть зусилля на Авдіївці, щоб отримати якусь перемогу. Також росіяни найближчим часом можуть почати розвідку боєм, яка триватиме близько місяця, а після виборів можуть почати наступ", - додав Олександр Коваленко.

Раніше "Апостроф" писав, що російська армія готується до "м'ясних штурмів", стягуючи більшу кількість військ під Авдіївку Донецької області.

  • Вас також може зацікавити:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

ЗСУ відбили майже 20 атак під Авдіївкою: свіжі дані з передової та статистика втрат армії РФ

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію