RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію

Деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади в Авдіївці замінили іншими підрозділами ЗСУ.

Про це стало відомо в ефірі Радіо Свобода.

Читайте також: "Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Інформацію повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач. Він зазначив, що сам підрозділ нині не має ресурсів, аби втримати місто.

"У нас немає достатніх можливостей, щоб утримувати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні підрозділи…", -каже Сєкач.

Він зауважив, що це вперше за майже два роки функціонування 110 -ї окремої механізованої бригади деякі підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації: "... Дійсно, прийшло підкріплення. Я не буду казати, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла".

За його словами, в Авдіївці й надалі тривають бої за місто та околиці. Російські війська намагаються перерізати лінію постачання, переважаючи в силах. На думку Сєкача, російські сили намагаються взяти Авдіївку до президентських виборів у Росії, що мають відбутися у березні цього року. Тому для цього вони використовують усі можливі способи.

"У них є перевага в авіації повноцінна, тобто ми не можемо ніяк повпливати на авіанальоти, на бомбування міста і наших позицій. У них величезна кількість особового складу, з яким вони не рахуються, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. У них є завдання, і вони намагаються виконати його як завгодно", – зауважує Сєкач.

Нагадаємо, "Апостроф" вже повідомляв про те, які існують загрози у випадку окупації Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Сили оборони відбили всі ворожі атаки, біля Авдіївки і Мар’їнки – пекельні бої: зведення Генштабу і карти

Місцеві живуть майже на нулі: ворог посилив тиск на Часів Яр, штурми не припиняються

ЗСУ виснажують ворога по всій лінії фронту, за добу – 100 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти