RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

Росіяни не полишають спроби захопити Авдіївку, оскільки перед ними стоїть не стільки воєнне, скільки політичне завдання Володимира Путіна, якому потрібна будь-яка перемога перед виборами президента РФ.

Про це 24 Каналу розповів військовий оглядач Денис Попович.

Читайте також: Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

"Росіяни досі тиснуть на Авдіївському напрямку. Ситуація там залишається складною, адже окупанти прагнуть захопити це місто до так званих виборів президента Росії. Авдіївку з нашого боку розглядали як плацдарм для звільнення Донецька. Якщо росіяни зможуть нас витіснити, цей плацдарм зникає, їм вдається нас відсунути від Донецька”, - зазначив Денис Попович.

Військовий оглядач зазначив, що за певними даними за Авдіївкою вже будуються фортифікаційні споруди. Тому, якщо українським військовим доведеться відступити, вони це зроблять на вже підготовлені позиції.

"Це також пропагандистська, хоч Піррова, перемога для росіян, адже ми знаємо, яких втрат вони зазнали і що вони хотіли захопити Авдіївку ще восени. Вже понад 4 місяці триває ця фаза оборони Авдіївки, і там у росіян величезні втрати, які не можна порівняти з воєнною метою”, - пояснив Попович.

За його словами, враховуючи те, яких величезних втрат зазнала окупаційна армія на Авдіївському напрямку, воєнна доцільність захоплення міста мала б зникнути ще кілька місяців тому.

"Однак залишається політична мета - Володимир Путін хоче отримати "подарунок" до виборів", - додав Попович.

Варто зазначити, що росіяни мають успіхи в напрямку Часового Яру, неподалік Бахмута.

"Захоплення Часового Яру загрожує тим, що ворог зможе з півночі вийти в тил до тих підрозділів Збройних Сил України, які наразі ведуть бої на півдні - в районі Кліщіївки. На жаль, якщо росіянам вдасться пробратися в тил до українських військових, їм доведеться відступати. Це, своєю чергою, суттєво віддалить ЗСУ від Бахмута”, - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні