RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скільки чоловіків не працюють, не служать і не платять податки: інфографіка

В Україні наразі проживає теоретично 11,1 млн чоловіків, які підлягають мобілізації, але близько 950 тисяч громадян перебувають у тіні - про них державі відомо лише податковий номер (ІПН). Вони офіційно не працевлаштовані, не платять податки та не служать в армії.

Про це повідомляє "Українська правда".

Читайте також: Не беруть на облік: названо кількість чоловіків із судимістю, які не підпадають під "радари" ТЦК

За їхніми даними, більше ніж мільйон чоловіків станом на січень 2024 року служать у різних структурах Сил оборони України, тобто близько 11% від всіх військовозобов'язаних.

Водночас майже 3 мільйони чоловіків залишились на окупованих з 2014 року територіях - у Криму, а також частинах Луганської та Донецької областей. Ще близько мільйона громадян - за кордоном, а щонайменше 1,5 млн мають статус особи з інвалідністю.

Фото: pravda.com.ua

Тому реальній мобілізації піддаються лише дві категорії чоловіків - це орієнтовно 4,5 млн українців. Перша - близько 2,8 млн офіційно працевлаштованих чоловіків та майже 0,6 мільйона активних підприємців. Друга - чоловіки, які перебувають у тіні. Їх налічується майже 950 тисяч.

Заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма повідомив, що у тилу мають працювати на одного мобілізованого чотири-п'ять людей. Тому необхідно забронювати від мобілізації до 2 млн громадян, аби мобілізувати 500 тисяч.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, військовий розповів, скільки потрібно мобілізувати в ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Діти чиновників і депутатів: чи додадуть їх в закон щодо мобілізації

"Підсолоджена" мобілізація: що можуть внести до оновленого законопроекту

Скільки можна мобілізувати чоловіків без загрози економіці: озвучена цифра