RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Діти чиновників і депутатів: чи додадуть їх в закон щодо мобілізації

На тлі продовження воєнного стану та мобілізації, Кабінет міністрів України не може провести обов'язковий військовий облік та мобілізацію членів сімей депутатів та чиновників. Зокрема тих, які під час повномасштабної війни живуть за кордоном.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Читайте також: У Міноборони відповіли на критику закону про мобілізацію: що сказали

Наголошується, що йшлося про повернення з-за кордону дітей посадових осіб призовного віку, щоб ті стали на військовий облік і надалі проходили військову службу.

У відповіді зазначено, що КМУ може діяти лише в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України. Далі у відомстві наголосили, що саме уряд був головним розробником законопроекту №10378 щодо удосконалення мобілізації, але його відкликали на доопрацювання.

Разом з тим, додали в Кабміні, зараз у ВРУ представлена низка законопроектів, якими пропонується внести зміни до законів про військовий обов'язок, військову службу, мобілізацію та підготовку до неї; до законодавчих актів з питань призову та звільнення зі служби.

"Також слід зазначити, що відповідно до статті 93 Конституції України право законодавчої ініціативи у Верховній Раді належить президенту, народним депутатам та Кабінету міністрів", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що законопроєкт щодо мобілізації був зареєстрований у Верховній Раді днями.

  • Вас також може зацікавити:

Всіх інвалідів після 24 лютого хочуть відправити на перевірку: кого це не торкнеться

Мобілізація в "цифрі": коли потрібно з’явитися в ТЦК після отримання електронної повістки

Мобілізація і військовий облік жінок: які зміни хочуть ввести