Солена вода, як вважають досвідчені городники, активує в ґрунті поживні речовини, відлякує шкідників і навіть збільшує вміст в овочах корисних вітамінів.
"Апостроф" пише, як за допомогою звичайної солі виростити моркву більшу, солодку та смачну.
Читайте: Виростуть справжні велетні: що радять розкидати на грядці з морквою
Головне, не переборщити із сіллю, щоб не зіпсувати ґрунт.
Щоб запобігти гниттю моркви, на 10 літрів води потрібно додати лише одну столову ложку кухонної солі і поливати цим розчином вже зволожений ґрунт.
А щоб приготувати підживлення, до кип'яченої води необхідно додати вже дві столові ложки солі. Вода має охолонути, але залишатися теплою. Цю суміш рекомендується розпорошити під морквяним листям.
Нагадаємо, раніше ми писали, що робити, якщо морква важко натирається на тертці.
- Читайте також:
Залишиться соковитою і лежатиме до самого літа: як правильно зберігати моркву
Коли викопувати моркву: цю хитрість знають досвідчені городники