Аграрії, які назвали способи, як зберігати на зиму буряки, розповіли, як це зробити з морквою у домашніх умовах, якщо немає льоху та підвалу.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Моркву зберігають у різних місцях, залежно від терміну:

  • 1 рік - у лушпинні цибулі, хвойній тирсі, морозилці або ящиках з піском;
  • 5-8 місяців - у закритих сухих ящиках;
  • 2-4 місяці - у поліетиленових пакетах;
  • 1-2 місяці - у холодильнику.

Пластикові або дерев'яні ящики з наповнювачем

Для цього треба взяти ящик та насипати близько 2 сантиметрів піску, тирси, лушпиння цибулі або моху. Наповнювач має бути сухим та чистим. Далі слід рівномірно викласти моркву шарами, не зсипаючи її в купу, а зверху ще засипати наповнювачем.

Пакети

Для цього необхідно покласти овочі у чисті поліетиленові пакети, всередину додати хвойну тирсу, потім випустити повітря та зав'язати, а далі покласти у холодильник. Перший час може утворюватися конденсат, який згодом зникне.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Заморозка

Для цього моркву промивають, сушать та труть на крупній терці або нарізають зручним способом. Далі це все треба покласти у пакет або пластиковий контейнер і заховати у морозильну камеру.

Нагадаємо, зелені помідори за два-три дні можуть стати червоними, якщо їм забезпечити правильне зберігання. Дачникам розповіли, як досягти такого результату.

  • Вас може зацікавити:

Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів

Розумний лайфхак при купівлі яблук допоможе зрозуміти, як швидко вони зіпсуються

Допоможе туалетний папір: простий лайфхак, як зберегти свіжість у холодильнику