Аграрії, які назвали способи, як зберігати на зиму буряки, розповіли, як це зробити з морквою у домашніх умовах, якщо немає льоху та підвалу.
Про це розповідає "Апостроф".
Читайте також: Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання
Моркву зберігають у різних місцях, залежно від терміну:
- 1 рік - у лушпинні цибулі, хвойній тирсі, морозилці або ящиках з піском;
- 5-8 місяців - у закритих сухих ящиках;
- 2-4 місяці - у поліетиленових пакетах;
- 1-2 місяці - у холодильнику.
Пластикові або дерев'яні ящики з наповнювачем
Для цього треба взяти ящик та насипати близько 2 сантиметрів піску, тирси, лушпиння цибулі або моху. Наповнювач має бути сухим та чистим. Далі слід рівномірно викласти моркву шарами, не зсипаючи її в купу, а зверху ще засипати наповнювачем.
Пакети
Для цього необхідно покласти овочі у чисті поліетиленові пакети, всередину додати хвойну тирсу, потім випустити повітря та зав'язати, а далі покласти у холодильник. Перший час може утворюватися конденсат, який згодом зникне.
Заморозка
Для цього моркву промивають, сушать та труть на крупній терці або нарізають зручним способом. Далі це все треба покласти у пакет або пластиковий контейнер і заховати у морозильну камеру.
Нагадаємо, зелені помідори за два-три дні можуть стати червоними, якщо їм забезпечити правильне зберігання. Дачникам розповіли, як досягти такого результату.
- Вас може зацікавити:
Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів
Розумний лайфхак при купівлі яблук допоможе зрозуміти, як швидко вони зіпсуються
Допоможе туалетний папір: простий лайфхак, як зберегти свіжість у холодильнику