RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Російський "шахед" вторгся на територію Молдови: з’явилися подробиці нічної атаки ворога

У ніч на 27 лютого 2024 року росіяни атакував балістичними ракетами та 13 БПЛА. Один з ворожих дронів залетів у повітряний простір Молдови.

Про це повідомили в Повітряних силах.

Читайте також: Ворог тисне на всіх напрямках, біля Мар’їнки ЗСУ відбили 25 атак: ранкове зведення Генштабу і карти

Як повідомили в Силах оборони півдня, маршрут одного з дронів росіяни спрямували за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України.

Водночас міністерство оборони Молдови спростувало інформацію про те, що один із російських безпілотників пролетів через повітряний простір країни.

Росіяни загалом атакували "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області, чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59, однією протирадіолокаційною – Х-31П із ТОТ Херсонської Донецької обл. та 13-ма ударними безпілотниками типу "Shahed".

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті бойової роботи ППО знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 "шахедів" у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

Раніше ми розповідали про війну дронів на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Вже вимальовуються основні напрямки: де росіяни наступатимуть після захоплення Авдіївки

Зроблено в Україні: що дав фронту вітчизняний ОПК

Після захоплення Авдіївки наступ росіян сповільнився: в ISW дали прогноз розгортання подій