RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Після захоплення Авдіївки наступ росіян сповільнився: в ISW дали прогноз розгортання подій

Після наступальних дій на Авдіївскому напрямку росіянам доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій, або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка

За словами речника ОСУВ "Таврія" Дмитра Лиховія, кількість російських обстрілів на Авдіївському напрямку за минулу добу значно зменшилася, російські війська наразі перегруповуються та проводять зачистку в окупованій Авдіївці. Українські офіційні особи повідомили, що українські війська відійшли на нову лінію оборони, яку заздалегідь підготували та укріпили.

Луганська область

Повідомляється, що Росгвардія перекинула додаткові підрозділи в Бєлгородську область (РФ).

19 лютого тривали позиційні бойові дії на лінії Куп’янськ - Сватове - Кремінна, однак підтверджених змін на цьому напрямку не було. Позиційні бойові дії тривали на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки, на південний захід від Куп’янська в районі Табаївки, на захід від Кремінної в районі Тернів і на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Донецька область

Воїни ЗСУ та війська РФ 19 лютого продовжували позиційні бої поблизу Бахмута. Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися на 1 км біля Іванівського (на захід від Бахмута). Російські та українські джерела заявляли, що позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута поблизу Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського; на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Південного.

Війська РФ нещодавно незначно просунулися на північ від Мар'їнки (на захід від міста Донецьк) на тлі триваючих позиційних боїв на захід і південний захід від міста Донецька 19 лютого.

"Південна вісь"

Позиційні бої тривали в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей поблизу Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) та Пречистівки (на південний схід від Великої Новосілки).

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу Роботиного та продовжили посилені наступальні дії в західній Запорізькій області 19 лютого. При цьому в ISW не спостерігали візуального підтвердження того, що російські сили воюють у центрі Роботиного, і деякі російські "воєнкори" заперечували вищевказані заяви блогерів.

Сили оборони відбили щонайменше 16 російських штурмів у східній (лівобережній) частині Херсонської області.

Варто зазначити, що раніше в ISW пояснили, що стало причиною втрати Авдіївки Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео