RU  UA

Легкові авто та автобуси блокувальники пропускають: яка зараз ситуація на польському кордоні

У Державній прикордонслужбі розповіли про ситуацію із блокуванням фермерами Польщі пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Стверджують, що зараз ситуація дещо покращала.

Про це повідомив в ефірі Апостроф TV речник ДПСУ Андрій Демченко.

Читайте також: Польща веде таємні переговори з ЄС про поступки для фермерів: що це означає

"На жаль, польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. На кордоні з Польщею ми маємо 9 пунктів пропуску, і 6 з них продовжують блокувати", - розповів спікер відомства.

Станом на 4 березня за інформацією польських колег, сукупно на всіх цих шести напрямках перебувало близько 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів. Найбільші черги фіксувалися навпроти пунктів пропуску Краковець та Ягодин.

При цьому слід розуміти, що протягом кількох днів польські фермери під час блокування руху взагалі не пропускали вантажні транспортні засоби в обох напрямках, проте нині ситуація дещо поліпшилась.

"Зараз ситуація трохи покращала. Наприклад, у пункті пропуску Ягодин за минулу добу в Україну проїхало близько 40 вантажівок, але до Польщі руху взагалі немає. На щастя, рух автобусів та легкових автомобілів не блокується", - додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, польські протестувальники збираються довше блокувати проїзд на держкордоні з Україною, ніж заявляли раніше.

  • Вас також може зацікавити:

Українські перевізники розпочали дзеркальний страйк на кордоні з Польщею: фото і відео

Польські фермери ніяк не вгамуються і готують повну блокаду кордону

Польський міністр перепросив за інцидент з українським зерном: це неправильна форма протесту