RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ВЛК визнала Залужного непридатним до служби перед призначенням послом

Колишній Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, перед призначенням послом на Туманному Альбіоні, пройшов ВЛК та був визнаний непридатним для служби в армії. Також в лютому він написав рапорт на звільнення з військової служби.

Про це повідомляє ZN.UA.

Читайте також: Залужний виступив з програмною статтею для CNN: нова стратегія і план на 2024 рік

Зазначається, що після звільнення з посади рішенням президента Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони. Якоїсь значущої військової посади, адекватної рівню підготовки та досвіду Залужного, міністр оборони Рустем Умеров не запропонував. У цих умовах генерал Залужний вирішив звільнитися з військової служби. Чи підписав рапорт міністр оборони після оголошення президентом наміру направити Валерія Залужного послом до Лондона - невідомо.

Також зазначається, що затримка з розв'язанням питання була пов'язана з тим, що після ухвалення закону з новим переліком військових звань не було завершено відповідної зміни нормативної бази, зокрема в указах президента. Тому юридично немає чіткої ясності, хто має звільняти Залужного у званні Генерала з військової служби - міністр оборони своїм наказом чи президент своїм указом, як раніше звільняли Генералів армії України.

Відповідно до чинного законодавства, після двох місяців перебування у розпорядженні міністра військовослужбовцю припиняється виплата грошового забезпечення, крім окладу за військовим званням. Для генерала Залужного ця сума становить 1762 гривні на місяць.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зеленський думає про зміну низки чиновників, що вилилося згодом у кадрові перестановки в оборонному відомстві.

  • Вас також може зацікавити:

Як змінився рейтинг довіри до Зеленського та Залужного після відставки Головкому ЗСУ: нове опитування

"Ключовий транзитер": політолог нагадав про необхідність призначення посла в Казахстані

Скандальне призначення посла України в Болгарії: чому Банкова зробила помилку