RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні розпочали підготовку до відкриття аеропортів: офіційна заява

Питання авіаперельотів в Україні цікавить багатьох. Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у 2024 році в Україні може поновитися авіасполучення, перерване з початку російського вторгнення. Нова заява віце-прем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова підтверджує, що Україна офіційно вже починає етап переговорів з регуляторами США та Євросоюзу про можливе відновлення роботи деяких аеропортів.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури, віце-прем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Читайте також: В Україні можуть відкрити один з аеропортів: названо головну умову

Він вказав наступне:

"Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато".

В цьому контексті він згадує Ізраїль, вказуючи, що "це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю".

Фото: міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр зауважив, що на цьому етапі не йдеться про точні терміни, проте Україна вже передає своє бачення цього процесу, особливо зосереджуючи увагу на оцінці ризиків.

Проте Кубраков підтвердив той аспект, що європейські авіакомпанії також зацікавлені у відновленні роботи українських аеропортів, але не вдається до конкретики. Разом з цим перемовини йдуть і з трьома українськими компаніями. Міністр коментує це так: "Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна".

Він додає, що існують різні сценарії того, яка кількість аеропортів може знову запрацювати в Україні. Проте він наголошує, що "нам важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів".

Він також наголосив на тому, що питання створення власного національного авіаційного оператора не є пріоритетним для вирішення під час війни в країні, зауважуючи, що до цього питання все одно необхідно буде повертатись потім.

Нагадаємо, раніше Єрмак заявив, що аеропорт "Бориспіль" скоро запрацює.

  • Вас також може зацікавити:

Заборона на польоти над Україною: що могло б прискорити запуск пасажирських рейсів

Зеленський зробив неочікувану заяву щодо відновлення авіапольотів

Ще до закінчення війни: в Ryanair озвучили можливий план відновлення польотів в Україну