RU  UA

Псує Путіну картинку: що означає рейд російських добровольців у Білгородську та Курську області

Сьогоднішній рейд легіону "Свобода Росії" в Бєлгородську та Курські області - безумовно, є інформаційно-психологічною операцією, а не військовою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор запасу, військовий оглядач, учасник російсько-української війни Олексій Гетьман.

Читайте: Росіяни у себе вдома: у ГУР прокоментували дії бійців легіону "Свобода Росії"

За його словами, насправді досить складно уявити, що невеликі підрозділи цього легіону зможуть чинити суттєвий опір російським регулярним частинам, якщо вони пройдуть досить далеко територією держави-агресора. Він зазначив, що в такому випадку частини російської армії можуть просто зайти з тилу добровольцям, відрізавши шляхи відступу.

"Тим більше місія вже виконана. У принципі, добровольці так і сказали у своєму зверненні: вони йдуть, щоб показати – у РФ є й інші сили. І вони йдуть "голосувати" по-своєму, показати, що не всі у Росії підтримують Путіна", - зазначив військовий оглядач.

Головне, за його словами, що все це відбувається в той момент, коли армія РФ напередодні нібито виборів кидає на забій на лінії фронту тисячі людей із регулярних частин і хоче показати, що мають великі успіхи.

Цей рейд російських добровольців досить сильно псує їм картинку, підкреслив Олексій Гетьман, додавши, що все це "дуже позитивно".

Крім того, зазначив він, дуже важливо, що вся інформація про рейд по російських областях не пройде повз збройні сили РФ, які знаходяться на лінії фронту. "А взаємини між солдатами та офіцерами у російській армії – не дуже хороші", - резюмував майор запасу.

Нагадаємо, що легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон зайшли в Курську та Бєлгородську області РФ.

  • Читайте також:

Показали масу слабких місць: боєць "Свободи Росії" про рейди на Бєлгородщину

Російські добровольці розповіли про результати рейду на Бєлгородщину: це ваша нова реальність

Біля кордону з Україною бійці РДК вбили підполковника ФСБ: фото