RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

​Бійці РДК показали прорив танком кордону РФ та втечу російських військових

Російські добровольці прорвалися на танку до Росії - легіонери Свободи Росії опублікували кадри, що підтверджують перетин кордону з РФ.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Telegram-канал РДК.

12 березня три підрозділи російських добровольців, включаючи легіон Свободи Росії, Російський добровольчий корпус (РДК) та Сибірський батальйон, перетнули кордон з Російською Федерацією та оголосили про початок операції зі звільнення країни від диктатури.

Читайте також: Відправили до Кобзона: два бійця ЗСУ зупинили наступ росіян під Авдіївкою, відео

Попередня інформація свідчить про те, що операція ведеться на території Білгородської та Курської областей.

У соціальних мережах з'явилися кадри, ймовірно, зроблені в районі населеного пункту Лозова Рудка Білгородської області, на яких зафіксовано танк, що належить добровольцям.

"Солдати путінської армії біжать, сяючи п'ятами. За їхніми спинами залишаються населені пункти, техніка і насамперед громадяни РФ, покинуті та непотрібні ", - написав у своїх соцмережах РДК.

У цій же соцмережі було викладено ще одне відео, на якому чітко видно, як танк Російського добровольчого корпусу прорвав оборону державного кордону РФ.

РДК був створений колишнім полковником ГРУ, заарештованим за участь в антивоєнних акціях. Він є частиною зростаючого руху російських добровольців, які виступають проти військової агресії на території України та засуджують політику Путіна.

Сибірський батальйон також виклав у соцмережу відео, де повідомляє про те, що населений пункт Тьоткіно (Курська область) знаходиться під контролем російських визвольних сил.

Нагадаємо, цей батальйон був сформований з добровольців із Сибіру та Далекого Сходу, свого часу він також приєднався до операції, заявивши про свою готовність боротися за звільнення Росії від тиранії.

Кордон між Україною та Росією у Білгородській та Курській областях є одним з найдовших, і його охороняє велика концентрація російських військ. Однак добровольцям вдалося знайти слабкі місця в обороні супротивника та прорватися на територію Російської Федерації.

Раніше ми повідомляли про те, що ЗСУ відтіснили росіян у районі Тоненького: карти бойових дій.

  • Вас також може зацікавити:

Артилерія оживає: як довго ЗСУ зможуть бити "чеськими" снарядами

Яка ситуація з боєприпасами у ЗСУ під Бахмутом: коментар військового

Задіяли авіацію та всі наявні резерви: офіцер НГУ про наступ росіян на Часів Яр