RU  UA

Рейд на територію РФ переходить у нову фазу: добровольці звернулися до жителів Курська та Бєлгорода

Спеціальна визвольна операція російських добровольців триває майже дві доби і переходить у другу фазу. Населення з Курська та Бєлгорода закликають евакуюватися.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський (позивний "Лютік").

Читайте також: Псує Путіну картинку: що означає рейд російських добровольців у Бєлгородську та Курську області

За його словами, Тьоткіно в Курській області не перебуває зараз під контролем російської влади, а повстанці закріпилися на зручних позиціях – не тільки в Тьоткіному. Прилеглі території знаходяться фактично у сірій зоні.

"Лінія бойового зіткнення зараз проходить не тільки в Курській області, а й у Бєлгородській області теж. Власне, спеціальна визвольна операція вже майже дві доби йде і фактично зараз переходить у другу фазу", - зазначив він.

Доброволець зауважив, що це присвячено так званим виборам, які відбуваються в Росії, які - ніякі не вибори, а черговий акт узурпації влади Володимиром Путіним.

"Ну а ми, як небайдужі громадяни Росії, вирішили взяти участь у цьому електоральному заході таким способом, який для нас доступний", - пояснив він.

Щодо другої фази, то це те, що "зробили, всі три добровольчі підрозділи – "Легіон", РДК та "Сибірський батальйон", про те, що будуть завдані удари з повітря по Бєлгороду та Курську – не по самих містах, а по військових об'єктах, що знаходяться на території цих міст". Він закликав жителів цих міст евакуюватися, особливо тих, хто мешкає в безпосередній близькості від військових об'єктів.

"Бєлгородська область була більш-менш готова до такого розвитку подій, і вони дійсно тримають значні резерви, але Курська область була досить наївною в цьому відношенні, і тепер вони в терміновому порядку змушені перекидати додаткові резерви. Знімати їх із глибини країни, і якісь частини не доїдуть до українського фронту, і ми таким чином відволікаємо на себе увагу – фактично відкрили другий фронт усередині Російської Федерації, і це теж наш внесок в оборону України", - додав Олексій Барановський.

Раніше ми писали про те, що бійці РДК показали прорив танком кордону РФ та втечу російських військових.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни в себе вдома: в ГУР прокоментували дії бійців легіону "Свобода Росії"

Атакує відразу три сили: бої на території Росії перейшли у новий формат

Йдуть визволяти Росію від Путіна: російські добровольці зайшли на територію двох областей, відео