RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії помер актор Олександр Ширвіндт: де знімався і що казав про Україну

Помер Олександр Ширвіндт, йому було 89 років, останні десять з яких артистові заборонили в'їзд до України, причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

Про це, з посиланням на художнього керівника московського Театру сатири Сергія Газарова, повідомляють РосЗМІ.

Актор помер він у лікарні, де проходив лікування.

"Мені зателефонував Мишко, син Олександра Анатолійовича, він помер у лікарні півгодини тому, - сказав Газаров, - як і що робитимемо, я поки не знаю".

Читайте також: Під час виконання бойового завдання: на фронті загинув актор Олексій Хільський

У своєму інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону російський актор говорив, що після заборони на в'їзд в Україну за поїздку в анексований Крим, дуже сумує за та Одесою і "відчуває фізіологічну втрату".

При цьому артист уточнив, що цей факт вважає цей просто сторінкою своєї біографії.

"Те, що я позбавлений України, для мене це... Ну, не те, що я про це весь час думаю, але перед інтерв'ю на мене нахлинулося... Тому починати зараз розбиратися, хто є ху, мені зовсім не цікаво. Я тобі описую своє особисте , фізіологічне відчуття втрати. Розумієш? Це біографія. Іншої у мене немає і не буде вже. Я не можу почати в Гваделупі або на Балі все з початку і потім чекати, коли Балі приєднають до Росії", - заявив актор.

Олександр Ширвіндт зіграв понад 70 ролей у театрі та кіно. Він зіграв у фільмах: "Іронія долі, або З легкою парою!", "Принцеса цирку", "Вокзал для двох", "Найчарівніша і найпривабливіша", "Мистецтво жити в Одесі", "Фатальні яйця" та ін.

Минулого року в актора було виявлено нестабільну стенокардію. Попри хворобу, він продовжував працювати, брати участь у спектаклях та зніматися в кіно.

Раніше ми повідомляли про те, що на фронті загинув український музикант, барабанщик рок-гурту "Серцевий напад" Михайло "Майкл" Балахтар.

  • Вас також може зацікавити:

Музикант і активіст Андрій Чепіль загинув на фронті: він воював на Запорізькому напрямку

Назавжди 25: загинув командир "Чорних запорожців" Сергій Іконніков

Талановитий патріот: на фронті загинув 21-річний учасник "Х-фактора" Савелій Федан