Лайм

Музикант і активіст Андрій Чепіль загинув на фронті: він воював на Запорізькому напрямку

У воїна залишилася кохана, з якою він одружився у 2021-му

На війні загинув Андрій Чепіль – музикант, пластун, громадський активіст, який був уродженцем Івано-Франківщини. Захисник воював на Запорізькому напрямку у складі 47-ї окремої бригади "Магура".

Про трагічну звістку повідомили на Facebook-сторінці "Пласт - український скаутинг". Чепіль був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, а також виконував обов'язки командира взводу.

Читайте також: Помер автор хіта "Смажений кабанчик" - Володимир Єфімов з гурту "Степ".

Фото: facebook

Українець був учасником Майдану ще за часів Революції Гідності, а після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну доєднався до лав ЗСУ. Спершу він став на захист Батьківщини у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма та Куп'янська. Після цього з власної ініціативи перейшов до 47-ї окремої механізованої бригади "Магура". Був учасником спеціалізованих військових навчань у Німеччині, де навчився працювати на бойовій машині "Бредлі".

Воїн загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку. Це сталося під час виконання бойового завдання по штурму позиції окупантів. Тіла загиблих захисників, серед яких було і тіло Чепіля, близько місяця не могли вивезти через щільний вогонь. Після цього ще близько двох місяців спеціалісти встановлювали результати генетичної експертизи та експертизи співпадіння ДНК.

Фото: instagram.com/che_pil

У мирному житті Андрій був саксофоністом та співаком, а також входив до складу гуртів Frisson Band і Smerichka. Крім того, він також проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку.

Читайте на тему: Зв'язали і кинули у водойму: в Україні загадково загинув британський доброволець.

Напередодні повномасштабної війни, у 2021 році, Чепіль пішов під вінець зі своєю коханою - колегою та музиканткою Богданою Кінаш.

Фото: instagram.com/che_pil

Інші новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття