RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Справжні "росіяни": найманці з Африки і Азії виступили перед ЗМІ у Києві

Через виснажений мобілізаційний резерв російська армія залучає на війну проти України дедалі більше іноземців й наразі в українському полоні перебувають представники Куби, Непалу, країн Африки та Латинської Америки.

Про це в Media Center Ukraine розповів представник Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими Петро Яценко.

Читайте: Від Куби і до Непалу: кого вербує Росія для війни проти України

Він зазначив, що країна-агресор посилила вербування солдатів на війну в країнах з низьким рівнем доходу, серед яких Куба, Непал, країни Африки та Латинської Америки.

Причому, іноземці-найманці були кинуті в бій як "гарматне м’ясо", тому що їх нічому не навчали. "Дехто з них був обманутий, тобто їм обіцяли одне, а по факту вийшло зовсім інше", - розповів представник КШППВ.

Оскільки військове найманство в Україні карається законом, іноземці можуть бути засуджені як кримінальні злочинці. Однак, їх утримують як військовополонених-комбатантів.

Водночас як наголосили на зустрічі, Росія не хоче включати цих іноземців у списки на обмін, оскільки вони не потрібні Кремлю.

Представники координаційного штабу звернулися до урядів іноземних країн із закликом вжити дієві засоби, щоб їхні громадяни не були обдурені російськими агітаторами-пропагандистами та не гинули у загарбницькій війні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Кремль зібрав усі ресурси та найманців-іноземців на фронті в Україні.

  • Читайте також:

Поранені, з ампутаціями і забуті всіма: російські військовополонені досі розповідають, що "захищали Росію"

Годують, лікують зуби і платять зарплату: скільки Україна витрачає на утримання російських полонених

Живуть сито і в комфорті: з'явилось відео нового табору в Україні для полонених окупантів