RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Годують, лікують зуби і платять зарплату: скільки Україна витрачає на утримання російських полонених

На утримання кожного з російських військовополонених у таборі щомісяця з держбюджету витрачається до 10 тисяч гривень. Окрім того, вони отримують за виконання робіт у таборі близько 10 грн. в день. Військовополоненим доступне лікування, зокрема стоматологічні послуги. Також передбачений особистий час, можливість відправляти релігійні потреби.

Про це йдеться у матеріалі головного редактора "Апострофу" Дениса Поповича.

Читайте також: Живуть сито і в комфорті: з'явилось відео нового табору в Україні для полонених окупантів

Життя військовополонених у таборі підпорядковане чіткому розкладу. Підйом - о 6 ранку, відбій - о 22.00. Час для сну може бути перерваний повітряною тривогою через масовану ракетну атаку. Військовополонених у таких випадках відводять до бомбосховища. У таборі є окремо кімнати для сну та відпочинку, кухня з холодильником, ігрова кімната.

У будні дні військовополоненим необхідно працювати. Проте і у будні, і у вихідні для військовополонених передбачений особистий час, можливість відправляти релігійні потреби, відвідувати бібліотеку, переглядати телепередачі та зв'язуватися з рідними.

Майже за два роки існування табору, ніхто з російських родичів не спромігся відвідати своїх чоловіків та синів, навіть попри існування спеціальних програм. Проте дехто з родичів надсилає кошти, на спеціальний рахунок, відкритий за кожним військовополоненим. Туди ж надходить і зарплата, яку росіяни одержують за виконання робіт у таборі. На ці гроші вони можуть купувати деякі товари на кшталт чаю, солодощів, цигарок, білизни, чи продуктів, які продаються в спеціальній крамниці, влаштованій на території.

У стаціонарі перебувають поранені, які проходять тут лікування. До послуг військовополонених навіть стоматологічний кабінет та медична апаратура, яку не у кожній центральній районній лікарні знайдеш.

У таборі функціонує бібліотека. Різні літературні смаки у військовополонених: від книги "Петро Перший", до Бібліі та детективів Дарії Донцової. Крім художніх видань, є підручники з алгебри та історії України.

Читайте повний текст матеріалу: Доля обмінного фонду: як живуть та чим займаються в Україні полонені росіяни.

Вас також може зацікавити:

Кажуть, що потрапили на курорт: як Україна утримує російських військовополонених, фото

Як насправді Червоний Хрест Росії ставиться до полонених: боєць ЗСУ розповів правду

Черговий злочин: росіяни розстріляли полонених на Донбасі, відео