RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Живуть сито і в комфорті: з'явилось відео нового табору в Україні для полонених окупантів

Завдяки Силам оборони України, які щодня беруть у полон російських окупантів, а також через стійке небажання РФ проводити обміни та повертати своїх громадян з полону, Україна відкрила новий табір утримання військовополонених "Захід-2".

Про це повідомляється в Telegram-каналі проекту "Хочу жити".

Читайте також: Україна повернула тіла 94 загиблих захисників: що про них відомо

Зазначається, що табір "Захід-2" знаходиться у глибокому тилу, як це передбачено Женевськими конвенціями. Міністерством юстиції України створено людські умови утримання, що відповідають вимогам міжнародного гуманітарного права: окремі спальні місця у великих опалюваних кімнатах, регулярне гаряче харчування, доступ до медичної допомоги, можливість отримання та надсилання кореспонденції, посилок та перекладів із рідними. Незабаром тут також буде організовано IP-телефонію для дзвінків додому.

Також розповідається, що перед початком роботи до табору відвідали представники Офісу омбудсмена та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Як і у випадку з табором "Захід-1", новий табір та військовополонених зможуть відвідувати міжнародні правозахисні організації та ЗМІ. Україна дотримується взятих на себе зобов'язань у рамках Женевських конвенцій та підтверджує це максимально можливою відкритістю.

"Цього ж ми вимагаємо і від російської сторони: допустити до українських військовополонених та цивільних заручників у РФ міжнародних спостерігачів МКЧХ; дотримуватися прав військовополонених відповідно до Женевських конвенцій та норм міжнародного гуманітарного права, забезпечивши людські умови утримання; розблокувати створення змішаних медичних комісій", - підкреслюється в повідомленні.

Додається, що Росія також є підписантом Женевської конвенції, але, як і у випадку з багатьма іншими договорами та зобов'язаннями, їх не виконує і не дотримується.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що підлітка з Маріуполя, якому окупанти видали повістку, повернули в Україну .

  • Вас також може зацікавити:

Не бачили маму майже 1,5 року: у мережі показали першу зустріч депортованих дітей після розлуки

Передача Угорщини військовополонених із Закарпаття: РПЦ та розвідка РФ запустили спецоперацію

Ніхто не знає, де вони й чи живі: у Мелітополі окупанти викрали українську журналістку із чоловіком