RU  UA

Майже місяць кораблі РФ не виходять в Чорне море: в ЗСУ оцінили загрозу ударів

Росія вже тривалий час не виводить бойові кораблі в Чорне море, але в Генштабі ЗСУ оцінюють ракетну небезпеку з боку ЧФ РФ як надзвичайно високу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Російський флот перейшов в пасивний стан: як Сили оборони змінили ситуацію в Чорному морі

"Завтра буде вже 4 тижні, як російські ракетоносці не виходять в Чорне море, але вони продовжують перебувати в бухті Новоросійська. Там їх 9 корабельних одиниць загальним залпом приблизно у 50 "Калібрів". Запас в окупантів є і можливості для запуску можуть з'явитися, саме тому наш Генштаб оцінює ракетну небезпеку з Чорного моря як надзвичайно високу. Присутність ракетоносіїв, їхня готовність до пуску вказують саме на це”, - наголосила Гуменюк.

За словами спікера, в крайньому для себе випадку росіяни можуть запустити "Калібри" прямо з бухти, не виходячи в море. Практика така у них є, хоча такий варіант пуску вкрай небезпечний для самих росіян, але за певних обставин окупанти можуть піти й на такий крок.

"Тим не менше, на бойовому чергуванні немає кораблів, навіть катерів. Є окремі допоміжні судна, якими вони намагаються коригувати бонові загородження в морі, але на суттєвіші дії не йдуть, бо побоюються ударів наших морських БПЛА", - додала Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ГУР розповіли про знищення корабля "Сергій Котов" у Чорному морі.

  • Вас також може зацікавити:

Прикривав "гордість Путіна": стало відомо про важливу місію потопленого "Сергія Котова"

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео

Крим почав втрачати значення: як Україна загнала Чорноморський флот РФ у глухий кут