RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

На Миколаївщині затримали агента РФ, який шпигував за ЗСУ з дронів

СБУ продовжує виявляти шпигунів та колаборантів - нещодавно на Київщині затримали сім'ю зрадників, а тепер виявили інформатора російської розвідки, який шпигував за ЗСУ на Миколаївщині за допомогою дронів.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram-каналі.

Так, зловмисник запускав безпілотники, обладнані камерами відеофіксації, з метою відслідкувати місця базування української ППО.

Отримавши цю інформацію, він передавав її "зв'язковому" російської спецслужби за допомогою месенджерів. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут", який наразі перебуває у Криму та співпрацює з окупантами.

Росіяни мали намір використати отриману інформацію для планування диверсійних акцій та ракетних ударів у регіоні, включаючи атаки на українські комплекси ППО.

Оскільки СБУ вдалося викрити злочинця на початку його розвідувальної активності, то вдалося зберегти місця дислокації підрозділів ЗСУ у таємниці, а також "покроково" задокументувати фігуранта.

Читайте також: Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

У результаті зрадника затримали у нього вдома. Під час обшуку в його будинку були вилучені дрони-розвідники, які він використовував для збору розвідданих. Також у затриманого були знайдені матеріали, які можна було використати для саморобного виготовлення вибухівки. За наявною інформацією, цей ворожий агент міг планувати напади на об'єкти Збройних сил, які потрапили на камери його безпілотників.

Під час розслідування було встановлено, що злочинцем є колишній працівник місцевого оборонного заводу. Він потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі в російських Телеграм-каналах, де він підтримував агресивну війну проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Злочинець залишається під вартою, йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта