RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скільки у Росії ще ВДК: дані ВМС України та інфографіка

Спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що у разі серйозних пошкоджень ВДК "Ямал" та "Азов" у Севастополі, це стане суттєвою втратою для росіян й у них залишиться лише 3 із 13 подібних суден.

Про це повідомляє "Суспільне".

Читайте також: В Севастополі мінус три десятки окупантів і літаки: спливли подробиці про удар ЗСУ

"Наразі відбувається верифікація щодо пошкоджень і взагалі щодо обставин застосування озброєння Силами оборони України. Можемо лише підтвердити, що було вогневе ураження. В разі, якщо це серйозні пошкодження двох великих десантних кораблів, це буде суттєвою черговою втратою. Тому що з 13 одиниць, що були в наявності на початку повномасштабного вторгнення, в строю залишалося лише 5 ВДК, то тоді залишиться лише 3”, - сказав Плетенчук.

За його словами, фактично останні два тижні не було ніякої активності окупантів в Чорному морі. Зокрема, це повʼязано з втратою патрульного корабля "Сергей Котов" та виборами президента РФ.

"Зараз окупанти будуть виходити в море, шукати способи протидії нашим системам ураження. Вони намагаються відновлювати активність, але дуже кволо", - додав Плетенчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Криму було атаковано головний вузол зв'язку ЧФ РФ, нафтобазу та особовий склад окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

У Севастополі знову палають кораблі: кадри "бавовни"

Майже місяць кораблі РФ не виходять в Чорне море: в ЗСУ оцінили загрозу ударів

Крим атакували десятки дронів: до нафтобази в Феодосії помчали швидкі