RU  UA

​Україна повинна розробити системи ПРО разом з країнами НАТО: зараз ЗСУ обороняють Альянс

Настав час створювати не просто "коаліцію ППО" України та закордонних партнерів, а коаліцію щодо спільної розробки протиракетних систем спільно з НАТО.

Таку думку висловив військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Читайте також: Допомога від Нідерландів: Україна отримає дрони та боєприпаси для F-16 на сотні млн євро

"Україна має великий досвід збивання російських ракет - "Цирконів", "Кинджалів", крилатих ракет та балістики. Для нас важливо зараз якнайшвидше отримати поповнення арсеналів для Patriot і поповнення саме пускових установок. Це якщо говорити тактично. Але в цілому важливо переходити саме до спільних розробок, оскільки Україна, як говорилося, має вже колосальний досвід роботи з російськими ракетами широкого спектру", - зазначив експерт.

На думку Бадрака, країни НАТО демонструють неготовність до прямого зіткнення з РФ. Як приклад, він наводить Польщу, яка вже вдруге стикається з тим, що на її територію залітає російська ракета, але вони так і не наважилися дати на це адекватну відповідь. Він нагадав, що польські фахівці визнали, що їхня система протиракетної оборони буде готова до 2028-2030 років.

"Виходить, що саме Україна зараз обороняє східний фланг НАТО, а не самі країни НАТО. Відповідно ми маємо моральне право, щоб Захід поділився з нами своїми розробками. Наші оборонні підприємства можуть взяти все це в роботу", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Уряд Великобританії виділив на виробництва снарядів для ЗСУ 245 мільйонів фунтів стерлінгів.

  • Вас також може зацікавити

Дрони, техніка і не тільки це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами