RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Дніпрі затримали агента ФСБ: готував удар по ТЕС та військовому шпиталю

Співробітники Служби безпеки України затримали російського агента, котрий збирав інформацію для підготовки ворогом нових ударів – "під прицілом" зрадника опинились військовий шпиталь Сил оборони у Дніпрі та ТЕС.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Служби безпеки України.

Читайте також: Вкрав протезний завод і медичну базу: нові подробиці скандалу з топ-корупціонером в ЗСУ

Проведена спецоперація відбулася у співпраці співробітників СБУ у Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Зауважується, що кіберфахівцям СБУ вдалося зірвати спробу рф завдати ракетного удару по військовій та критичній інфраструктурі Дніпра. Російського агента в обласному центрі спіймали "на гарячому" – тоді він проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони:

"Зловмисник хотів встановити орієнтовну кількість українських захисників, які перебували там на стаціонарному лікуванні. Також він стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу".

СБУ зазначає, що всі зібрані дані разом з координатами об’єкта фігурант намагався передати до фсб через анонімний чат. Ворог планував використати цю розвідінформацію для підготовки ракетного удару по військовому шпиталю у Дніпрі.

"Ще однією потенційною ціллю ворога була місцева теплова електростанція, яка забезпечує електрикою значну частину мегаполіса", – йдеться у повідомленні, вказуючи, що російський агент знімав периметр ТЕС та прилеглу територію. Відповідно до цих даних ворог планував підготувати нову серію повітряних атак на місто.

Проте співробітники СБУ вчасно зреагували, не лише задокументувавши розвідувальну активність російського агента, а й визначивши його особу. Це 22-річний місцевий житель, якого у лютому 2024 року дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

За свою зраду та співпрацю з ворогом він отримував гроші. Затриманого посадили під варту, слідчі Служби безпеки вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Крім того, в Дніпрі також провели комплексні заходи для убезпечення особового складу Сил оборони та додаткової оборони об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ виявили підполковника, який працював на ФСБ.

  • Вас також може зацікавити:

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

У Запоріжжі 19-річна студентка допомагала ФСБ корегувати удари: фото та аудіоперехоплення

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото