RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

СБУ затримала агентів ФСБ, які готували удари по Київській телевежі та військових об’єктах

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали двох російських агентів – готували ракетні удари. Російські агенти збирали дані, зокрема про армійські підрозділи які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, Київську телевежу і столичну ТЕЦ – зловмисників затримали "на гарячому".

Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України, яке вони опублікували в Telegram.

Читайте також: У Запоріжжі 19-річна студентка допомагала ФСБ корегувати удари: фото та аудіоперехоплення

Результатом проведеної спецоперації двох агентів фсб затримали у Києві та в Одесі. Вони готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах.

Як відомо, російськими завербованими агентами виявилися інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси та 24-річний киянин: "Наприкінці січня цього року вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником фсб по москві та московській області".

Повідомляється, що особлива увага цих агентів була звернена на армійські підрозділи які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, Київська телевежа і столична ТЕЦ.

З метою збору даних один з російських агентів навіть влаштувався експедитором в одеську компанію, що займається постачанням харчових продуктів підрозділам Сил оборони. Інший агент займався збором даних про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року, а також робив фото однієї з теплових електростанцій, що відповідає за забезпечення електрикою і теплом значної частини столичного регіону.

Проте працівники СБУ вчасно відреагували та викрили розвідувальну активність російських агентів. Вони задокументували переписку агентів та опублікували кілька фото діалогу.

Зазначається, що обох агентів впіймали "на гарячому", коли вони шпигували за потенційними "цілями" для окупантів. Слідчі Служби безпеки вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, фігурантам загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото