RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Має бути цей документ: у Раді розповіли, що робити з ухилянтами за кордоном

Українські чоловіки, які перебувають за кордоном, мають надати військово-обліковий документ під час оформлення нового закордонного паспорта.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив член Комітету ВРУ з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, якщо громадянин України перебуває за кордоном, але йому потрібно оформити новий закордонний паспорт, то при зверненні до відповідних дипломатичних установ він буде змушений надати військово-обліковий документ під час оформлення нового документа.

Читайте також: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Щодо обмежень за неявку до ТЦК, то, як заявили в Комітеті, надалі обговорюватимуть збереження обмеження на право керувати транспортом.

"Наразі Комітет, зокрема секретаріат, пішов працювати над комітетськими правками, які ми також голосували, щоб ті чи інші визначення краще виписати", - заявив інший нардеп, секретар Комітету ВРУ з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які мають право служити тільки за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Чи вправі роботодавець вручати повістки працівникам: докладна відповідь юриста

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.