RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коли законопроєкт про мобілізацію винесуть на голосування: у Раді відповіли

Законопроект про мобілізацію та військову підготовку буде внесено на розгляд ВР десь у середині квітня.

Про це в ефірі Радіо Свобода, повідомив нардеп та секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, Роман Костенко

За словами депутата, комітет завершив розгляд депутатських поправок до законопроекту, проте терміни його ухвалення поки не зрозумілі. Набрання чинності законом очікується через місяць після його прийняття.

Читайте: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Законопроект про мобілізацію визначає правові та організаційні питання по загальній мобілізації та військовій підготовці громадян України. Він встановлює порядок та умови їх призову на військову службу під час мобілізації, а також порядок та умови проходження військової підготовки.

Проект закону також регулює питання фінансування мобілізаційних заходів, забезпечення мобілізованих осіб матеріально-технічними засобами, їх соціальний та правовий статус.

Законопроект №10449 був зареєстрований у Верховній Раді 31 січня 2024 року.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли про те, що під час мобілізації для успішного ведення бойових дій в Україні планували призвати до війська ще 450-500 тисяч осіб, проте після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу ЗСУ ця цифра суттєво зменшилась.

  • Вас також може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних