RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У чому треба обробити цибулю перед посадкою, щоб добре росла

Вже скоро настане вдалий час для посадки цибулі за посівним календарем 2024. Проте для того, щоб потім отримати кращий та більший врожай, посівний матеріал можна попередньо замочити в розчині простого приготування.

Тому далі "Апостроф" розкаже про спосіб, як обробити цибулю перед посадкою для кращого врожаю.

Читайте також: Що робити з ремонтантною малиною до і після морозів: корисні поради

Як обробити цибулю

Цибуля – одна з тих культур, яка займає чільне місце в багатьох городах, адже вона є не лише невибагливою в догляді, а й незамінною у кулінарії. Проте, навіть досвідчені агрономи погодяться, що деякі хитрощі та підготовчі процедури можуть істотно покращити ріст та розвиток цієї скромної, але такої важливої рослини. Однією з таких важливих процедур є обробка цибулі перед посадкою.

Перед тим, як розпочинати посадку цибулі, рекомендується замочити її в розчині з харчової соди. Річ у тім, що використання содового розчину сприяє антисептичному та протигрибковому захисту. Це значно підвищує якість посадкового матеріалу, зокрема його стійкість до захворювань, а також допомагає уникнути стрілкування та сприяє високому урожаю.

Замочування цибулин у розчині соди також збагачує їх мінералами, покращує стійкість до сухості та сприяє кращому росту навіть на менш родючих ґрунтах.

Рецепт розчину для цибулі

Для приготування необхідного розчину варто виконати наступне:

  1. розчиніть одну столову ложку харчової соди у одному літрі води. Обов'язково використовуйте воду температурою від +45° C до +60° C, щоб забезпечити оптимальні умови для обробки;
  2. акуратно зніміть зовнішні лусочки перед зануренням цибулин в приготований розчин. Залишіть основну частину лушпиння неторканою, щоб захистити цибулини від пошкоджень;
  3. залиште цибулю в розчині на певний час – не менше 30 хвилин. Закрийте посудину, щоб розчин зберігав тепло якомога довше.

Крім того, харчову соду можна застосовувати для нейтралізації кислотності ґрунту під час посадки цибулі, альтернативно попелу чи доломітовому борошну.

Додавання невеликої кількості соди безпосередньо у посадкові лунки перед висадкою цибулі не тільки покращить стан ґрунту, але й допоможе в боротьбі з патогенними мікроорганізмами, сприяючи здоровому росту і розвитку рослин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що додати у ґрунт під час посіву редиски, щоб отримати гарний урожай.

  • Вас також може зацікавити:

Прості правила допоможуть збільшити урожай вдвічі: городники розкрили секрет посіву моркви

Урожай полуниці можна збільшити в 10 разів: є кілька хитрощів

Як і з чого можна зробити бирки для розсади: список матеріалів