Лайм

Що додати у ґрунт під час посіву редиски, щоб отримати гарний урожай

Скористайтеся цим засобом

У березні редиску вже можна сіяти на грядках: якщо температура ґрунту прогрілася до +5°С, насіння проросте. Не боїться редиска і короткочасних заморозків до -5°С, але враховуючи, що в Україну наприкінці березня 2024 року прийде аномальне тепло, затягувати з посадкою не варто.

Читайте також: Як пікірувати розсаду перцю та баклажанів: покрокова інструкція з відео.

Посадити редиску у відкритий ґрунт зовсім не складно, а щоб отримати міцні сходи та багатий урожай, потрібно знати кілька секретів досвідчених городників. Про них докладніше розповіла авторка YouTube-каналу про городництво "Півтори сотки".

Редиска любить пухкий ґрунт. Скопавши грядку, варто додати до неї трохи біогумусу – органічного добрива, яке є продуктом переробки відходів сільського господарства дощовими черв'яками та бактеріями.

Проведіть рядки для посадки насіння на відстані приблизно 8 см один від одного. Глибина рядків має бути близько 2-3 см (не більше).

Читайте також: Що робити з розсадою помідорів, яка витягнулася: швидкий спосіб її зміцнити.

Пролийте рядки розчином фітоспорину – популярного біофунгіциду, який городники використовують для профілактики та лікування грибкових та бактеріальних хвороб рослин.

Розчин фітоспорину готують так: 1 ст. ложку препарату розводять у 2 ст. ложках теплої кип'яченої води, перемішують. Отриманий "маточний" розчин (концентрат) використовують для виготовлення робочого розчину фітоспорину. Для цього 1 ч. ложку концентрату розводять в 1 л теплої кип'яченої води. Цим робочим розчином полийте ґрунт перед посадкою насіння редиски у відкритий ґрунт.

Насіння редиски розкладіть на відстані 5 см одне від одного, в якості "лінійки" можна використовувати сірникову коробку. Присипте насіння землею і чекайте сходів.

Також наприкінці березня можна сіяти у відкритий ґрунт салати, моркву, пастернак та інші культури.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі