RU  UA

Чорноморський флот РФ в пастці, росіяни контролюють лише частину моря

Російський Чорноморський флот практично повністю вийшов з тимчасово окупованого Криму – кораблі, що наразі залишились у флоті, перебазували. Проте, скоріше за все, ворог і надалі намагатиметься шукати способи, щоб знову виводити кораблі в море.

Про те, чому Росія вважатиме за необхідне знову виводити кораблі в Чорне море та про поточну проблему Чорноморського флоту, в етері Апостроф TV розповів речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Майже місяць кораблі РФ не виходять в Чорне море: в ЗСУ оцінили загрозу ударів

Він зауважує, що росіяни вивели більшу частину кораблів з тимчасово окупованого Криму, проте зараз вони мають певну проблему:

"... зараз у них проблема, оскільки база в Новоросійську не пристосована до забезпечення такого корабельного складу".

Він вказує, що велика частина ремонтних потужностей і підприємств залишилися в тимчасово окупованому Криму, зокрема у Севастополі, Феодосії та Керчі.

"Вони намагалися просто заходити в Крим на ремонт, але їхні кораблі ми "діставали" тоді, коли вони стояли на ремонті, – коментує він, вказуючи на наступне: – Повністю відмовитися від Криму російське військово-морське командування не може, оскільки півострів - це наріжний камінь їхньої присутності в Азово-Чорноморському регіоні".

Дмитро Плетенчук вважає, що противник все одно буде шукати способи, щоб знову виводити кораблі в море:

"Незважаючи на наші ударні можливості і те, що їхні кораблі загнані в бік Новоросійська, противник все одно буде шукати способи, як би вивести кораблі в море. Щонайменше тому, що потрібно показати щось аудиторії всередині РФ, а то виходить, що вони скрізь сурмлять, що це "їхнє" море, але при цьому не можуть вийти навіть у східну частину Чорного моря".

З огляду на ці наміри Росії Плетенчук доходить висновку, що ворог і надалі шукатиме можливості для протидії хоча б для того, щоб виводити свої кораблі в східну частину акваторії.

"Тому вони шукатимуть будь-які можливості для протидії Силам оборони України, щоб хоча б виводити кораблі в східній частині акваторії, – вказує він, додавши наступне: – Крапку в цій історії буде поставлено тільки після звільнення Криму від окупантів".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки у Росії ще ВДК.

  • Вас також може зацікавити:

Росія намагається прикрити порт Новоросійська і загородила вхід баржами - супутникове фото

"Всьому свій час": Малюк заінтригував заявою про Кримський міст

Є влучання: з'явились супутникові фото розвідувального корабля "Іван Хурс" в Криму