RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Хмельницькому хворий чоловік помер після візиту до ТЦК: всі деталі трагедії

У Хмельницькому сталася трагедія, яка забрала життя молодого чоловіка - 41-річний Андрій Панасюк помер через два дні після того, як його зупинили працівники військкомату та доставили до ТЦК.

Про це повідомила його названа мати Наталія Кушлак.

Інцидент стався вранці 27 березня, коли Панасюка затримали в одному із магазинів на вулиці Тернопільській у Хмельницькому. За словами його матері, чоловіка було затримано співробітниками ТЦК. Йому було надано знущань і погроз, що викликало підвищення артеріального тиску.

Читайте: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Зазначається, що Андрія не відпустили із військкомату, незважаючи на його прохання про допомогу. У результаті він був доставлений до лікарні у критичному стані та поміщений у реанімацію.

Медики Хмельницької міської лікарні доклали всіх зусиль для порятунку життя Панасюка, провівши в ніч із 27 на 28 березня нейрохірургічну операцію. Однак ушкодження головного мозку виявилися несумісними із життям. На жаль, чоловік помер, і його похорон відбувся 31 березня.

Наталія Кушлак опублікувала останні прижиттєві фотографії свого прийомного сина, демонструючи його стан до та після відвідин військкомату. Вона також подала офіційну скаргу до Міністерства оборони України.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.