RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Харкові збудували першу підземну школу в Україні, яка розрахована на 900 учнів. Фото

У Харкові починають з’являтися підземні школи – міський голова Ігор Терехов розказав та показав першу підземну школу. Вона містить 20 класних кімнат та розрахована на 900 учнів – подібні школи плануються і в інших районах міста.

Фотографіями нової підземної школи поділився Харківський міський голова Ігор Терехов у соцмережі Х.

Читайте також: Чи є підстави для евакуації Харкова: що кажуть влада і військові

В дописі він зауважив, що будівництво першої підземної школи в Харкові завершено, залишились лише останні деталі: "Наразі ми допрацьовуємо останні штрихи перед початком занять".

Терехов вказує, що приміщення нової школи містить 20 класних кімнат та дозволяє набрати на навчання 900 учнів у дві зміни:

"Приміщення побудовано за найвищими стандартами безпеки, має 20 класних кімнат та розраховане на прийом 900 учнів у дві зміни".

Він також наголошує, що набір учнів на наступний навчальний рік вже майже завершено: "Вже цього року за парти сядуть 600 дітей".

Харківський міський голова також анонсував, що у планах є побудова подібних шкіл ще й в інших районах міста:

"І, анонсуючи майбутнє, — так, ми плануємо продовжити будівництво подібних шкіл у інших районах міста, аби забезпечити усім нашим дітям рівний доступ до якісної та, що найважливіше, безпечної освіти".

Він залишив кілька фото нової школи у своєму першому дописі в соцмережі Х.

Видання РЕДПОСТ передає коментар Терехова стосовно того, що ще три такі школи планується побудувати у Новобаварському, Холодногірському та Шевченківському районах Харкова.

"... Стосовно того, коли школа почне працювати – в найкоротші терміни ми отримаємо всі дозволи і почнемо працювати. Ми розраховуємо на власні джерела фінансування і я хочу, щоб хоча б ще три школи з’явились у місті", – йдеться у коментарі Терехова виданню РЕДПОСТ. Вони також показали додаткові кадри нової підземної школи.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський вказав, скільки Росія за березень застосувала ракет, дронів та КАБів проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти знову тероризують Харків: є "приліт" поряд з житловою забудовою

Новий похід на Київ, Харків та Одесу: яка ймовірність масштабного наступу РФ

У Харкові після російських ударів вводять погодинні відключення світла