RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Харкові після російських ударів вводять погодинні відключення світла

У Харкові запровадили нові графіки відключення світла через масовані обстріли ЗС РФ.

Про це інформує пресслужба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Профільне міністерство попереджає, що енергетики були змушені повернутися до застосування графіків погодинних відключень світла.

Читайте також: Вся Україна вже зі світлом, але відключення можливі

Таке рішення, як зазначає Міненерго, ухвалили через ненадійність системи передачі електроенергії після масштабних ворожих атак, а також недостатність локальної генерації енергії, що спричинено руйнуванням електростанцій та зростанням споживання електроенергії побутовими споживачами.

"Графіки діятимуть до повної стабілізації ситуації та будуть залежати також від рівня споживання та наслідків можливих подальших атак. Енергетики працюють 24/7, аби харків’яни та всі українці були зі світлом та теплом", - йдеться у повідомленні.

Пресслужба "Харківобленерго", зі свого боку, оприлюднила детальний графік погодинних відключень із адресами, який діятиме з 1 до 7 квітня 2024 року. Обмеження для побутових споживачів запроваджують задля збереження балансу в енергосистемі та запобігання більш критичних ситуацій.

"Шановні споживачі! Просимо вас з розумінням поставитися до відключень не за графіком, а також тих незручностей, які у зв'язку з цим можуть виникати. Ми мусимо вводити обмеження задля збереження балансу в енергосистемі регіону та країни в цілому. Пам'ятайте: енергетики роблять все можливе, щоб якомога швидше покращити ситуацію з електропостачанням у Харкові та Харківській області", - додали в обленерго.

Раніше ми розповідали, що в Україні продовжуються відключення світла.

Вас може зацікавити:

Ціллю ворога на Одещині були високовольтні підстанції, енергетики застосували аварійні відключення

Стосуються семи областей: енергетики оновили графіки відключення світла

В Україні хочуть засекретити інформацію про енергооб’єкти: що каже Міненерго