RU  UA

"Обстрілів в десятки разів більше": в НГУ розповіли про основний напрямок наступу росіян

Російські війська й надалі намагаються вести наступ, зокрема на Часів Яр в Бахмутському районі – лише за минулу добу там відбулося 14 атак ворога. Кількість обстрілів збільшилась в десятки разів, а для ударів ворог використовує радянські бомби.

Про це, а також про методи боротьби з радянськими бомбами та ситуацію з дронами в етері Апостроф TV розповів командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" четвертої бригади оперативного призначення "Рубіж", НГУ Андрій Отченаш.

Читайте також: Україна б'є по російських НПЗ дронами зі штучним інтелектом

Він зауважує, що основний наступ ворога відбувається на Часів Яр, порівняно з минулим роком кількість обстрілів збільшилась в десятки разів:

"Застосовуються авіаційні бомби. Обстріли в десятки разів більше, ніж минулого року".

Отченаш вказує, що противник використовує старі радянські бомби, що значно ускладнює роботу:

"... ускладнює роботу, оскільки в них немає ніяких пристроїв управляння, які можна було б заглушити".

Тому він вказує на те, що боротись з такими бомбами можна лише авіацією та диверсійною роботою зі знищення складів цих бомб.

Крім того, він вказує на три види дронів, які зараз переважають в бою: "Зараз використовуються три основних види дронів - FPV, локальна розвідка і дальня розвідка".

"Росіяни наростили випуск дронів завдяки постачанням з Китаю, – говорить Андрій Отченаш та додає, що Україна також нарощує потужності випуску FPV: – Якщо рік назад ми могли використовувати по 3 дрони на день, то зараз дефіциту немає".

Натомість він вказує на проблеми з локальними розвідувальними дронами, "... проте ми сподіваємося, що вони будуть вирішуватися".

Командир екіпажу БПЛА додає, що потреба в дронах завжди залишатиметься високою, оскільки "... по суті дрони є одноразовою технікою".

Нагадаємо, раніше українські захисники знищили відразу два "Сонцепьоки" росіян за допомогою fpv-дронів.

  • Вас також може зацікавити:

Україна перейшла на новий рівень атак – звіт ISW щодо ударів по Татарстану

Сили оборони випалюють російських окупантів сотнями: оновлена статистика втрат

На лівобережжі Херсонщини влучили в скупчення окупантів: багато "200-х" і поранених