RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Сили оборони відбили всі штурми і знищили 13 з 13 "шахедів"

Збройні сили України продовжують відбивати атаки ворога по всій лінії фронту та захищати українське небо – за минулу добу вдалось знищити 13 БпЛА "Shahed". На фронті за добу ворог провів 65 бойових зіткнень, завдав 4 ракетних та 80 авіаударів, а також 108 обстрілів з РСЗВ. Найбільша кількість атак відбулася на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: В районі Лиману ворог влаштував "м’ясо-танкову" атаку і хоче захопити плацдарм

В дописі зауважено, що вночі 5 квітня росіяни запустили 13 ударних БпЛА по території України із мису Чауда (ТОТ українського Криму). Проте Силам та засобами протиповітряної оборони вдалося знищити всі 13 безпілотників.

Крім того, вказано, що противник атакував також двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 та трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", райони пусків – Бєлгородська область.

"В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України збито усі 13 "шахедів" у Запорізькій, Одеській та Дніпропетровській областях", – йдеться у повідомленні.

Разом з цим, Генштаб повідомив, що лише за минулу добу відбулося 65 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки противника в районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 30 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки в районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку протягом минулої доби ворог, за підтримки авіації, здійснив 4 невдалі спроби атакувати позиції наших військ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 5 безуспішних атак позицій наших військ.

4 квітня авіація Сил оборони вдарила по 7 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 артсистемах, 1 радіолокаційній станції, 1 станції РЕБ та 2 засобах ППО противника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що російська армія наблизилась до Часового Яру.

  • Вас також може зацікавити:

Сирський назвав кількість військових, взятих росіянами у полон під час виходу з Авдіївки

Ворог пішов у наступ біля Авдіївки і на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і карти боїв

У росіян немає підтримки броні, лізуть на забій - боєць "Легіону свободи"