RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Російська армія наблизилась до Часового Яру: оновлені карти бойових дій

Протягом минулої доби російські окупанти намагались вести наступальні операції на деяких ділянках лінії фронту – ворог зосереджує увагу на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках. В районі Часового Яру противник здійснив посилений механізований штурм – має часткові просування на околицях.

Про це йдеться в аналітиці від Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: В районі Лиману ворог влаштував "м’ясо-танкову" атаку і хоче захопити плацдарм

Луганська область

4 квітня тривали позиційні бойові дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці немає. Українські та російські джерела заявляли, що позиційні бої тривали:

  • на захід від Сватового поблизу Андріївки;
  • на захід від Кремінної біля Ямполівки і Тернів;
  • на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Російське джерело стверджує, що високорозвинена українська аеророзвідка ускладнює наступальні операції росіян на Лиманському напрямку.

Донецька область

Російські війська 4 квітня здійснили грубо посилений механізований штурм Часів Яру (на захід від Бахмута) і просунулися до східної околиці населеного пункту. Опубліковані геолокаційні кадри показують, як російські війська ведуть штурм Часового Яру.

Український військовий заявив, що українські сили знищили 11 із 25 російських бронемашин, які брали участь у механізованому штурмі. Фахівці ISW вказують, що російські війська наразі нарощують темпи та масштаби механізованих ударів по всій східній частині України та, можливо, посилюють загальний темп наступальних операцій

Аналітики вважають, що розмір цих нещодавніх механізованих штурмів може свідчити про те, що наразі російські окупанти віддають перевагу наступальним операціям на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках.

Російські війська нещодавно просунулися в інших місцях на північний схід і захід від Бахмута на тлі позиційних боїв. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 квітня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Веселого (на північний схід від Бахмута), на північний захід від Берестового (на північний схід від Бахмута), а також захопили значну частину південного Іванівського (на захід від Бахмута).

Позиційні бої тривали:

  • на північний схід від Бахмута в районі Верхньокам'янського, Виїмки, Спірного;
  • на північний захід від Бахмута біля Богданівки;
  • на захід від Бахмута біля Іванівського та Ступочок;
  • на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

4 квітня позиційні бої тривали також на захід від Авдіївки. Російські джерела стверджували, що українські війська частково відступають із Бердичів (на північний захід від Авдіївки), Семенівки та Первомайського (на південний захід від Авдіївки), хоча ISW не фіксує жодних доказів цьому.

Позиційні бої тривали:

  • на захід від Авдіївки біля Яснобродівки;
  • на південний захід від Авдіївки біля Невельського.

Речник української бригади, що діє на Авдіївському напрямку, заявив, що російські війська намагаються просуватися в цьому районі, поки дозволяють погодні умови, ймовірно, маючи на увазі умови, які стануть менш сприятливими для механізованих маневрів з настанням весни.

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 квітня, показують, що російські сили нещодавно просунулися на південний схід від Красногорівки (на захід від міста Донецька) та захопили більшу частину Новомихайлівки (на південний захід від Донецька), але українські війська зберігають позиції на західній околиці населеного пункту.

4 квітня позиційні бої тривали на захід від Донецька поблизу Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди, Новомихайлівки, Костянтинівки та Водяного.

Вчора також тривали позиційні бої в районі кордону Донецько-Запорізької області на південь від Великої Новосілки поблизу Старомайорського та Урожайного.

"Південна вісь"

4 квітня тривали бойові дії на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту немає. Російські мілблогери стверджували, що російські війська просунулися поблизу Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного), але ISW не знайшло жодного підтвердження цьому.

Позиційні бої велись:

  • поблизу Роботиного;
  • на північний захід від Вербового.

На східному (лівому березі) Херсонської області тривали позиційні бойові дії, ймовірно, поблизу Кринок, де українські сили утримують позиції. Речник Українського південного оперативного командування полковник Наталія Гуменюк зазначала, що за останні дві доби російські війська значно активізували обстріли українських позицій на східному березі Херсонської області.

Нагадаємо, раніше в НГУ розповіли про основний напрямок наступу росіян.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ виснажені, ворог наступає на Часів Яр: що може врятувати ситуацію

У росіян немає підтримки броні, лізуть на забій - боєць "Легіону свободи"

Сили оборони випалюють російських окупантів сотнями: оновлена статистика втрат