RU  UA

Росіяни брешуть про "досягнення", підтримують ейфорію: що насправді відбується в Криму

Росіяни підтримують ілюзію процвітання у Криму, ховаючи за нею реальні проблеми.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Денис Чистіков, заступник Постійного представника Президента України в АР Крим.

Після виборів у Криму росіяни прагнуть підтримувати ейфорію, роблячи заяви про досягнення та плани. Проте економічні труднощі змушують їх скорочувати державні програми.

Читайте також: Партизани влаштували диверсію під Москвою, щоб зупинити поставки на фронт: фото

Незважаючи на спроби створити враження стабільності, Крим зіткнувся із фінансовою кризою. Скорочення державних програм свідчить про обмеженість ресурсів. Запуск молодіжного центру в Севастополі, є лише спробою відвернути увагу від глибших проблем.

"Після виборів на території Криму росіяни намагаються підтримувати рівень ейфорії. Повідомляють про якісь досягнення та плани. Однак у них обмежений фінансовий ресурс, через що вони скорочують державні програми... Проходить призовна кампанія. Відбувається робота з молоддю. Цього літа буде запущено молодіжний центр у Севастополі ”, - зазначив Чистіков.

Співрозмовник "Апостроф TV" розповів журналістам про те, що неадекватне водопостачання є серйозною загрозою для Криму. Влітку прогнозується дефіцит води, оскільки споживання перевищує заплановані обсяги. Будівництво дорогих опріснювальних станцій не входить до найближчих планів. Натомість влада намагається приховати нестачу води від мешканців.

"Води у Криму витрачається більше, ніж планувалося, очікується спекотне літо. Тому влітку може виникнути дефіцит води. Будівництво опріснювальних станцій дуже дороге, тому найближчим часом про це не йдеться", - сказав заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим.

Число ракетних атак із території Криму зростає, що викликає занепокоєння. Мобільні установки "Онікс" ускладнюють їхнє виявлення. Крім того, боєзапаси все частіше розміщуються поблизу цивільних об'єктів, наражаючи на небезпеку мирне населення.

"Кількість ракетних атак з території Криму збільшується. При цьому установки "Онікс" рухливі, тому їх важко виявляти. Боєзапаси все частіше зберігають поблизу цивільних об'єктів", - зазначив чиновник.

Навчальні заклади Криму стають частиною військової інфраструктури. За інформацією, яку озвучив експерт, гуртожитки використовуються для розміщення військовослужбовців, при цьому діти живуть на верхніх поверхах, а окупанти — на нижніх. Це створює додаткову загрозу учням.

"Навчальні заклади Криму стають частиною військової інфраструктури. Гуртожитки використовуються для розміщення військовослужбовців, при цьому діти мешкають на верхніх поверхах, а окупанти - на нижніх. Це створює додаткову загрозу для учнів", - сказав Чистиков.

Також чиновник розповів про те, що на Кримському мосту встановлено систему розпізнавання осіб та розміщено бетонні блоки для обмеження руху. Ці заходи призвели до збільшення кількості ДТП та створили додаткову напруженість.

"На кримському мосту встановлено систему розпізнавання обличчя. Рух обмежується бетонними блоками, що призвело до збільшення кількості ДТП на мосту", - зазначив він.

Російська влада постійно заявляє про надійність Кримського мосту, намагаючись заспокоїти населення та створити враження стабільності.

"Представники російської влади постійно роблять заяви про надійність Кримського мосту та про відсутність безпеки його руйнування, намагаючись таким чином заспокоїти населення", - підсумував заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія перекинула до Євпаторії десятки танків.

  • Вас також може зацікавити:

Гарні новини ще будуть: партизани розповіли про "крота" в московській ППО

Окупанти виробляють дрони в Бердянську: стало відомо місце збірки

Масштабна ракетна атака по Севастополю: всі подробиці нічних ударів в Криму