RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Про 500 тисяч точно не йдеться: в Раді розповіли про масштаби нової хвилі мобілізації

У рамках нового закону про мобілізацію, до лав Збройних військ України призвуть ще тисячі людей, однак про "пів мільйона", які ширилися мережею, вже не йдеться.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, інформує "Главком"

"Нещодавно новий головнокомандувач ЗСУ казав, що про "пів мільйона" додатково мобілізованих – цифра, яка певний час "гуляла" у публічному просторі, вже не йдеться: після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил її було суттєво зменшено", – сказав голова комітету.

За його словами, для обговорення додаткових видатків з бюджету на безпеку та оборону важливо спочатку визначити остаточну потребу в мобілізації від військового керівництва. Уряд уже розглядає можливість додаткових витрат з бюджету на оборону. Міністерство фінансів також вже розробило пропозицію щодо збільшення ресурсів для держбюджету на суму 44 мільярди гривень.

Читайте також: Хто отримає право на відстрочку за новим законопроєктом про мобілізацію: повний перелік

При цьому, деякі з цих пропозицій вже формалізовані в законопроєктах про підвищення акцизів на тютюн і на паливо, внесених Кабміном до Верховної Ради.

Данило Гетманцев наголосив, що коли військові спільно з фінансистами уряду проведуть відповідні розрахунки, тоді вони разом знайдуть джерело для їх фінансування.

"У питанні фінансування армії ми точно не будемо ні заощаджувати, ні відкладати", - резюмував він.

Раніше ми писали, що нового в законопроекті про мобілізацію.

Вас може зацікавити:

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.